Hírek

ISKOLA ÁTADÁSI ÜNNEPSÉG, SZALAGVÁGÁS

Az iskola épületének teljeskörű felújítása a „TOP-3.2.1-16 „Szalonna Község
Önkormányzata középületeinek energetikai korszerűsítése –
Iskolafelújítás Szalonnán” és a Kazincbarcikai Tankerületi
Központ Magyar Falu Program „Iskolaépület felújítása – 2020”
projektek támogatásával valósulhatott meg.

Az ünnepélyes átadási ünnepségen köszöntőt és beszédet mondott Ríz Gábor országgyűlési képviselő úr, Markovicsné Demeter Edina , a Kazincbarcikai Tankerületi Központ igazgató asszonya és Balogh Zsolt, Szalonna Község polgármestere. Az iskola tanulói irodalmi műsorral, dallal és furulyaszóval léptek fel. A szalag átvágása után a megjelent vendégek megtekintették a megújult iskolaépületet és a gyermekrajzokból készült kiállítást.

ünnepélyes szalag átvágás

ünnepi műsor

Járványügyi megfigyelés

Az 5. 6.7.8.osztály oltatlan tanulói 2022.01.26-30-ig járványügyi megfigyelés alatt vannak. Kötelesek az otthonukban tartózkodni és betartani a Járási Hivatal Népegészségügyi Központja által megküldött határozatban foglaltakat, amelyet a KRETA rendszeren keresztül továbbítottunk a szülők részére.

Csehné Kovács Judit Mária

intézményvezető

Koronavírus elleni védőoltás 12 évet betöltött gyerekeknek

Tisztelt Szülő!

Közeledik az iskolakezdés, amelyre ezúttal is még a koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében készülünk, hiszen a vírus még itt van és sajnos nem zárható ki egy negyedik hullám sem.

Jó hír, hogy az idei iskolakezdés jóval biztonságosabb, mint az egy évvel ezelőtti, hiszen már van vakcina és magas a magyar lakosság, a pedagógusok és a diákok átoltottsága.

Magyarország júniusban az elsők között tette lehetővé a 12 év felettiek oltását. Ennek köszönhetően a 12-17 éves korosztályban közel 200 ezer diák már felvette az oltást.

Az a szülő, aki az iskolakezdésig szeretné beoltatni gyermekét legegyszerűbben azt az internetes regisztrációval (www.vakcinainfo.gov.hu), majd az internetes időpontfoglalón (www.eesz.gov.hu) keresztül teheti.

Emellett az iskolákban is lehetővé tesszük az oltást, ha az internes regisztráció és időpontfoglalás bármilyen oknál fogva akadályba ütközik.

Az iskolai oltások napja:

Két alkalommal biztosítjuk az oltás felvételének lehetőségét az iskolákban:

–           augusztus 30-31. napja közül az egyik napon, előre meghatározott időszakban,

–           szeptember 2-3. napja közül az egyik napon, előre meghatározott időszakban.

Az oltás Pfizer-vakcinával történik.

Az iskolai oltásra a 12 év feletti (még oltatlan) diák jogosult.

Kérjük, hogy amennyiben az Ön gyermeke még nem kapott oltást, és azt szeretné, hogy azt az iskolában kapja meg, akkor ezt az igényét az jelentkezési lap (mely egyben regisztrációs lapként is szolgál) kitöltésével 2021. augusztus 24-ig jelezze vissza a szalonnais@gmail.com e-mail címre, vagy személyesen az iskolában a nyilatkozat aláírásával!

Amennyiben nem kíván élni gyermeke számára a felkínált oltakozási lehetőséggel, vagy gyermeke egyéb módon már beoltásra került, akkor kérjük, hogy ennek tényét is szíveskedjen a jelentkezési lap megfelelő kitöltése útján jelezni 2021. augusztus 24-ig az szalonnaisk@gmail.com e-mail címre, vagy személyesen az iskolában a nyilatkozat aláírásával!

Az oltásra jelentkező tanulók létszámának összesítése után, külön tájékoztatást fog arról kapni, hogy az Ön gyermeke pontosan mikor és hol kapja meg az oltást. A jelentkezők számától függően az oltás helyszíne lehet az iskola, ahol a gyermek tanul vagy egy másik közeli iskola is.

Fontos, hogy a kitöltött és aláírt jelentkezési lapot és a hozzájáruló nyilatkozatot minden érintett tanuló hozza magával az oltás helyszínére.

Bízom benne, hogy közösen, összefogva sikerül zökkenőmentesen lebonyolítani az oltási kampányt, és a tanulók minél nagyobb arányban vesznek majd részt benne. Kérem, járuljanak hozzá az oltási kampány sikeréhez, mindannyiunk érdeke, hogy a tanulók minél nagyobb átoltottságának köszönhetően az oktatást minél biztonságosabb körülmények között szervezhessük meg.

Tisztelettel: Csehné Kovács Judit Mária 

                      intézményvezető

Álláshirdetés

A Szalonnai Kalász László Általános Iskola pedagógusokat keres a 2021/2022-es tanévre. Matematika, magyar nyelv és irodalom, biológia, földrajz, informatika, fizika tanárokat várunk teljes munkaidőben , határozatlan idejű alkalmazással. Óraadókat is szívesen fogadunk .

TANSZERCSOMAG

Tájékoztatom a tisztelt szülőket, hogy az RSZTOP-2.1.1-16-2017-00001 azonosítószámú „Alapvető fogyasztási cikkek biztosítása szegény gyermekes családok számára” című projekt keretében a HÁTRÁNYOS vagy HALMOZOTTAN HÁTRÁNYOS helyzetű (vagyis érvényes gyermekvédelmi jogosultsággal rendelkező)1-8 évfolyamos tanulók részére a 2021/2022 tanévben is tanszer- csomagok osztására kerül sor. A csomagok átadása a korábbi évekhez hasonlóan történik. Az osztás helyéről és pontos idejéről a későbbiekben küldünk értesítést.

Csehné KovácsJ udit Mária intézményvezető

Az iskola épületének korszerűsítése

A Magyar Falu Program és Szalonna Község Önkormányzata

 TOP-3.2.1-16-BO1 – Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése-pályázat keretében , a Kazincbarcikai Tankerületi Központ támogatásával az intézményünkben felújítási , korszerűsítési munkálatok valósulnak meg, amelyek hozzájárulnak a kistelepülésen a helyi köznevelési infrastruktúra fejlesztéséhez. Az itt élő gyermekek megfelelő színvonalú általános iskolában való szellemi, erkölcsi szükségleteinek biztosításához.

A Magyar Falu Program   -MFP-IEF/2020 Iskolaépület  felújítás keretében iskola épületünkben a következő felújítások valósulnak meg:

– villamoshálózat cseréje, LED lámpatestek beszerelése

-mosdók berendezésének cseréje

-tantermi padlók felújítása,

-tantermek, folyosók festése

Projekt azonosítóMFP-IEF/2020/3121726051
Projekt címeSzalonnai Kalász László Általános Iskola felújítása
Projektben résztvevő intézmény neveSzalonnai Kalász László Általános Iskola
Elnyert támogatás összege46 235 960 Ft
Támogatás mértéke100%

A  TOP-3.2.1-16-BO1 – Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése-pályázat keretében

az iskola épületének teljes energetikai korszerűsítése valósul meg:

-külső nyílászárók cseréje

-az épület külső homlokzatának  hőszigetelése, festése

-fűtési rendszer cseréje

-napelemes rendszer kiépítése

-akadálymentesítés

bejárat
udvari rész
belső udvar

ebédlő